Bursa de Valori din New York a terminat luni mai în scădere, din nou preocupată de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, investitorii fiind și puțin tensionați înaintea întâlnirii Băncii Centrale Americane (Fed), scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a pierdut 0,89% și a închis la 35.650,95 puncte
  • Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a cedat 1,39% coborând la 15.413,28 puncte,
  • iar S&P 500 s-a depreciat cu 0,91% la 4.668,97 puncte.

„Există încă o dată o anumită îngrijorare cu privire la varianta Omicron, deoarece tot mai multe țări raportează cazuri”, a declarat Angelo Kourkafas, specialist în strategie de investiții la firma de investiții Edward Jones.

Un prim caz de contaminare cu varianta Omicron a fost anunțat luni în China de autoritățile din orașul de nord-est Tianjin, în timp ce premierul britanic Boris Johnson a raportat primul deces în Regatul Unit legat de această nouă mutație a coronavirusului.

„S&P a fost la un nivel maxim, așa că nu mai este nimic îngrijorător după creșterea de săptămâna trecută”, a spus Angelo Kourkafas.

„Se pare că perspectiva de creștere (a economiei mondiale) s-a diminuat” din cauza posibilelor consecințe ale reapariției pandemiei, a descris Jack Ablin, șeful de investiții la compania de management Cresset Capital.