Bursa de Valori din New York a încheiat miercuri în creștere, determinată de un val de rezultate corporative bune și de o relaxare a restricțiilor legate de Covid-19, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

Dow Jones a câștigat 0,86%, indicele Nasdaq 2,08%, iar S&P 500 1,45%, potrivit cifrelor preliminare.

„Sezonul de câștiguri continuă și performanța rămâne puternică”, au observat analiștii Schwab, deși „deteriorarea relativă (din trimestrele anterioare) este evidentă”.

În centrul atenției, miercuri, Chipotle, CVS Health sau Yum! Toate mărcile au raportat cifre peste așteptări.

Pentru Jack Ablin, șeful strategiei de investiții la Cresset Capital, Wall Street a beneficiat și de scăderea randamentelor obligațiunilor.

Rata de referință pentru obligațiunile de stat americane pe zece ani s-a situat astfel la 1,94%, față de 1,96% cu o zi înainte.

„Din ce în ce mai multe state americane renunță la obligația de a purta mască odată cu îmbunătățirea tendinței în jurul Covid-19”, au mai menționat, într-o notă, analiștii de la Briefing.com.

„Aceste evoluții tind să aducă beneficii acțiunilor ciclice (care au o performanță mai mare atunci când economia merge bine), dar astăzi avantajul este mare”, au adăugat ei.

Miercuri, doi membri ai comitetului de politică monetară al Băncii Centrale a SUA (Fed) au estimat că inflația va încetini, ceea ce înlătură, pentru operatori, riscul unei înăspriri monetare prea brutale.