Bursa de Valori din New York a încheiat o săptămână bună de tranzacționare, condusă de un val de achiziții după luni de turbulențe și în ciuda lipsei de certitudine față de conflictul din Ucraina, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a semnat a cincea sesiune consecutivă, pentru prima dată de la sfârșitul lunii decembrie, câștigând 0,80% și urcând la 34.754,93 puncte
  • Nasdaq-ul s-a apreciat cu 2,05% la 13.893,83 puncte,
  • S&P 500 a urcat cu 1,17% la 4.463,12.

În patru sesiuni, Nasdaq a crescut cu 10,4%. Aceasta este cea mai bună săptămână pentru indicii din New York din noiembrie 2020.

Pentru Tom Cahill, de la Ventura Wealth Management, după o lungă perioadă haotică, investitorii „și-au spus că există o oportunitate acolo pe care nu vor să o rateze. Și au început să-și crească expunerea la risc”.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul trimestrului, o perioadă importantă pentru fonduri și administratorii de active, „va avea loc o reechilibrare a portofoliilor de la obligațiuni la acțiuni”, anticipează analistul.

Creșterea bruscă recentă a randamentelor obligațiunilor reflectă o tendință de vânzare pe această piață, unde prețurile se mișcă în direcția opusă ratelor.

Indicele VIX, care măsoară volatilitatea pieței, a scăzut din nou vineri, la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii februarie.

Nici măcar creșterea ratelor de miercuri de către Banca Centrală a SUA (Fed) și semnalul unei serii de altele care urmează să vină, nu au fost suficiente pentru a atenua impulsul de cumpărare.

Mai multe valori aflate în agonie în ultimele luni au defilat vineri, printre care Meta (+4,16% până la 216,49 dolari), care a crescut cu 16% de luni, PayPal (+5,89%) sau Snap (+5,98%).