Bursa de la New York a încheiat sesiunea de marți în creștere, salutând progresele diplomatice privind Ucraina, dar cu unentuziasm mai măsurat decât piețele europene, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a câștigat 0,97%, semnând a zecea creștere în douăsprezece sesiuni.
  • Indicele Nasdaq, dominat de acșiunile pe tehnologie, a câștigat 1,84%,
  • Iar S&P 500 s-a apreciat cu1,23%

Analiștii Briefing.com au spus că „speranțele de încetare a focului (în Ucraina) au fost cele care au determinat creșterea”. Există „un impuls pozitiv”, au scris ei într-o notă.

După câteva ore de discuții la Istanbul, negociatorii ucraineni și ruși au indicat că progresele diplomatice au fost suficiente pentru a organiza o întâlnire între președinții ucraineni Volodimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin.

În acest proces, Rusia a promis că va reduce „radical” intensitatea ofensivei sale asupra capitalei Kiev și a orașului ucrainean Cernihiv.

„În Statele Unite, piețele nu au răspuns la același nivel” ca și piețele europene, „dar a fost un bun catalizator pentru a împinge indicii mai sus”, a comentat Tom Cahill, de la Ventura Wealth Management.

S&P 500 a trecut pragul tehnic de 4.600 de puncte, semn pentru Tom Cahill că mai este loc de îmbunătățire.

Indicele VIX, care măsoară volatilitatea pieței, este la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii ianuarie, semn de mai puțină nervozitate în rândul investitorilor.

Pe piața obligațiunilor, pe de altă parte, ratele au cunoscut schimbări violente. Randamentul obligațiunilor de stat americane pe 10 ani a încheiat în cele din urmă la 2,45%, față de 2,39% în ziua precedentă, indicând un transfer către alte clase de active, în principal acțiuni.

Deloc surprinzător, ziua a beneficiat de acțiuni de creștere, precum producătorul de vehicule electrice Rivian (+17,18%), specialistul în biciclete de fitness Peloton (+10,05%) sau Uber (+6,96). %).