​Bursa de la New York a încheiat vineri săptămâna în creștere pentru prima dată în ultimele două luni, susținută în ajunul weekendului prelungit de Memorial Day de un indicator de inflație american liniștitor, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a avansat cu 1,76%, până la 33.212,96 puncte, iar cele 30 de acțiuni principale au terminat toate în creștere.
  • Indicele Nasdaq, puternic dominat de acțiunile tehnologiei, a urcat cu 3,33%, la 12.131,13 puncte.
  • S&P 500 a câștigat 2,47%, până la 4.158,24 puncte.

Aceasta este prima creștere săptămânală din ultimele opt săptămâni pentru Dow și șapte săptămâni pentru Nasdaq și S&P 500.

Afectat de inflație, de impactul războiului din Ucraina, de creșterea ratelor și de temerile legate de recesiune, Wall Street a avut cel mai prost început de an din 1970 încoace, potrivit analiștilor de la LPL Financial. Iar această secvență de opt săptămâni de scăderi a fost o premieră în aproape un secol (1923).

Dar vineri, Departamentul Comerțului a publicat un indice al inflației și cifre încurajatoare privind consumul care arată că gospodăriile americane continuă să cheltuiască, ceea ce este bine pentru cea mai mare economie a lumii.