Bursa de la New York a încheiat vineri cea mai bună lună a anului pe o notă pozitivă, susținută de rezultate care au depășit așteptările pesimiste și de convingerea că Fed nu va fi prea severă în limitarea economiei și a inflației, potrivit AFP.

Bursa din New YorkFoto: publicdomainpictures.net
  • Dow Jones a încheiat ședința în creștere cu 0,97%, urcând la 32.845,13 puncte, ceea ce reprezintă un avans de aproape 7% pe parcursul lunii.
  • Nasdaq a urcat cu 1,88%, la 12.390,69 puncte, un salt de peste 12% în iulie.
  • S&P 500 a avansat vineri cu 1,42%, până la 4.130,29 puncte, și cu peste 9% pe parcursul lunii, cea mai bună performanță lunară din noiembrie 2020.

"Acest avans se datorează rezultatelor pozitive ale unor grupuri mari, printre care Apple și Amazon", au declarat analiștii Schwab.

"Cu toate acestea, Intel și Procter and Gamble au dezamăgit așteptările și au emis previziuni frustrante care au limitat câștigurile Dow", au adăugat ei.

Amazon și Apple au raportat joi, după închidere, vânzări peste așteptări, chiar dacă rezultatele lor au fost mai puțin impresionante.

Acțiunile Amazon au crescut cu 10,36%, până la 134,95 dolari, deoarece vânzările sale au crescut cu 7% în al doilea trimestru, chiar dacă gigantul comerțului online a înregistrat o pierdere de 2 miliarde de dolari din cauza unor elemente excepționale.

Apple (+3,28%), de asemenea o companie cu greutate mare pe Nasdaq, a înregistrat o cerere solidă pentru iPhone-urile sale, dar profitul său a scăzut în al doilea trimestru.