Scion Asset Management, fondul hedge al investitorului legendar Michael Burry, s-a debarasat de toate acțiunile pe care le-a deținut cu excepția unuia în al doilea trimestru al lui 2022, relatează CNBC și Bloomberg.

Investitorul Michael BurryFoto: Astrid Stawiarz / Getty Images / Profimedia

Printre pozițiile lichidate de Scion s-au numărat cele de la Alphabet Inc., compania-mamă a Google, și Meta, noua denumire oficială a Facebook, în timp ce fondul lui Burry a cumpărat acțiuni la Ceo Group Inc., un operator de închisori private din Statele Unite.

Potrivit documentelor financiare depuse de Scion la autoritățile de reglementare de la Washington, fondul lui Burry deținea pe 30 iunie peste 500.000 de acțiuni ale companiei cu sediul în orașul Boca Raton din statul american Florida.

Prețul acțiunilor Ceo Group a crescut cu 11% luni, ajungând la 7,6 dolari.

Michael Burry avertizează cu privire la „linia roșie” a economiei americane

Burry, în vârstă de 51 de ani, a fost imortalizat de filmul The Big Short (Brokerii Apocalipsei) din 2015 care a arătat cum acesta a pariat împotriva pieței imobiliare din Statele Unite înainte de criza financiară din 2008, fiind unul dintre puținii investitori care au identificat uriașa bulă imobiliară care se formase pe piața americană.

În ultimele luni acesta a transmis mai multe avertismente sumbre privind starea economiei americane, afirmând în luna iunie că aceasta se apropie de „linia roșie” - o referință la faptul că americanii își consumă economiile pentru a face față inflației istorice din SUA.

„Urmărind economiile totale raportate la PIB în SUA. Linia roșie este un minim istoric de 1,5%, stabilit în iulie 2005. La rata de cheltuire a economiilor din ultimele 12 luni, acest nivel ar putea fi atins între lunile septembrie și decembrie a acestui an. Împrumutăm timp”, a notat el într-o postare pe Twitter pe care ulterior a șters-o, o practică obișnuită a lui Burry.

Cu toate acestea, el afirma o lună mai târziu că inflația va scădea în Statele Unite, tocmai din cauza scăderii consumului ca urmare a epuizării economiilor personale.

Nici alte nume mari de pe Wall Street precum Cathie Wood, CEO-ul Ark Invest, sau economistul Paul Krugman nu s-au declarat foarte îngrijorate de inflația americană.