Fondul Proprietatea și Hidroelectrica au selectat consorțiul de bănci de investiții pentru IPO, care este compus din bănci de investiții internaționale, regionale și locale, se arată într-un comunicat al Franklin Templeton International Services.

Johan Meyer - CEO Franklin TempletonFoto: Hotnews

Bogdan Badea, președintele directoratului companiei, spunea miercuri că va fi anunțat consorțiul în câteva zile.

Din cauza anumitor restricții ce țin de listare, nu au fost comunicate și numele băncilor.

“În cadrul procesului de IPO, rolul băncilor de investiții selectate este de a recomanda structura optimă a tranzacției, de a promova palmaresul, precum și strategia și atractivitatea Hidroelectrica în rândul investitorilor locali și internaționali, de a plasa instrumentele financiare oferite în cadrul IPO-ului, precum și de a acorda asistență în procesul de listare”, menționează sursa citată.

Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments România și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a afirmat că „selectarea băncilor de investiții marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO și listare a Hidroelectrica.

“Sperăm să putem finaliza această tranzacție de referință cât mai curând posibil”, a mai arătat el.

Bogdan Badea afirma că, din păcate, nu întotdeauna listarea Hidroelectrica este privită și înțeleasă pe deplin.

Primim întrebări de tipul: Veți fi vânduți? Vom rămâne fără Hidroelectrica?

„Nu, Hidroelectrica nu se vinde și nu rămânem fără Hidroelectrica. Listarea va permite accesul tuturor românilor la Hidroelectrica. Este o companie care a crescut foarte mult în ultimii ani. Am încercat să ne focusăm pe ceea ce înseamnă dezvoltarea companiei. Creștere atât din punct de vedere al lichidităților și performanței financiare, cât și din punct de vedere al planului investițional”, a precizat Badea.

Listarea va fi la București, dar nu statul va vinde acțiunile, ci Fondul Proprietatea, care deține circa 20%.