Bursa de la New York a încheiat luni în creștere și și-a menținut impulsul tehnic, alimentat de speranțele privind o încetinire a inflației din SUA, înainte de publicarea marți a unui indicator cheie, scrie AFP.

Bursa de valori de la New YorkFoto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Dow Jones a câștigat 0,71%, indicele Nasdaq a câștigat 1,27%, iar indicele mai larg S&P 500 a câștigat 1,06%.

A fost a patra ședință consecutivă de creșteri pentru S&P 500, care se află acum la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni.

Pentru analiștii de la Briefing.com, Wall Street a rămas pe traiectoria începută la finalul săptămânii trecute și inițiată de o revenire tehnică.

Aceste noi câștiguri se datorează, pentru ei, și scăderii dolarului, precum și sesiunii de succes a Apple, prima evaluare a pieței newyorkeze (2,626 miliarde de dolari).

După ce a beneficiat doar marginal de prezentarea săptămâna trecută a unei serii de noi produse, în special iPhone 14, marca Apple a decolat luni (+3,85%, la 163,43 dolari), fiind în fruntea giganților din domeniul tehnologiei, cu mult înaintea Amazon și Microsoft.

Pe lângă aceste elemente, "mai mulți comercianți au decis să își acopere pozițiile" după ce au pariat pe scădere încă de la sfârșitul lunii august, potrivit lui Karl Haeling, de la banca LBBW.

Aceștia au cumpărat din nou pe piață pentru a-și limita riscul înainte de publicarea de marți a indicelui prețurilor de consum, care va oferi informații despre evoluția inflației în SUA.

În iulie, indicele a rămas neschimbat față de luna precedentă, după ce în mai și iunie crescuse cu 1,0% și, respectiv, 1,3%, iar în ritm anual a crescut cu 8,5%.

De data aceasta, economiștii se așteaptă la o ușoară scădere de 0,1% față de iulie și la o creștere de 8,0% pe parcursul unui an.