Investitorii nu mai consideră Tesla cea mai supraevaluată companie americană pentru prima dată din aprilie 2020, anunță Markets Insider și Market Watch.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

După 864 de zile compania condusă de Elon Musk s-a debarasat miercuri de titlul de compania împotriva căreia investitorii au plasat cele mai multe pariuri „short”, care mizează pe o scădere a acțiunilor companiei în viitor.

Piețele par acum să creadă că Apple este acum cea mai supraevaluată companie listată pe bursa din Statele Unite, pariurile împotriva companiei tech cu sediul în California urcând la 18,4 miliarde de dolari în timp ce împotriva Tesla sunt pariate 17,4 miliarde de dolari.

Pariurile „short” împotriva Tesla au fluctuat puternic din 2020, ajungând la un moment dat la cifra fabuloasă de 51 de miliarde de dolari și scăzând apoi la 6,5 miliarde. Pariurile plasate împotriva Apple în același interval de timp au fluctuat între 8 și 20 de miliarde de dolari.

Unul dintre cei mai mari critici ai Tesla este investitorul Michael Burry

Unul dintre investitorii care au avertizat constant că prețul acțiunilor Apple este supraevaluat este legendarul Michael Burry care a avut pariuri deschise împotriva producătorului iPhone în primul trimestru al acestui an. Burry a fost însă unul dintre cei care au pus pariuri importante și pe scăderea prețului acțiunilor Tesla.

În al doilea trimestru al lui 2022 Burry s-a debarasat de toate acțiunile din portofoliul său cu excepția uneia, după ce a avertizat că o nouă criză este pe cale să izbucnească în Statele Unite.

Pe 7 septembrie el a avertizat că piața de pe crizele financiare pe care a prognozat-o încă din vară a început deja, însă nu toți analiștii sunt convinși. Mulți notează că, la fel ca „dr. Doom” Nouriel Roubini, Burry prezice noi crize cu regularitate și puține au loc de fapt.

Oricare ar fi situația, chiar dacă a fost depășită de Apple la acest capitol, Tesla rămâne o țintă favorită a investitorilor ce mizează pe pariuri „short” ținând cont că valoarea de piață a companiei conduse de Elon Musk este de 18 mai mare decât veniturile sale și aproape 170 de ori mai mare decât profitul de anul trecut.