Bursa de la New York a închis marți în creștere pentru a doua zi consecutiv, în urma unor rezultate corporative peste așteptări, dar optimismul a pierdut din avânt în a doua jumătate a ședinței, scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a câștigat 1,12% și a urcat la 30.523,80 puncte,
  • Nasdaq s-a apreciat cu 0,90%, până la 10.772,40 puncte
  • S&P 500 a crescut cu 1,14%, până la 3.719,98 puncte

„Băncile au raportat rezultate bune și acest lucru a alimentat optimismul, dar mă întreb dacă acest avânt este pur și simplu un caz de revenire tehnică de pe o piață în general în scădere", s-a îndoit Karl Haeling de la LBW.

Acțiunile americane au început ședința pe o notă ridicată, cu toți cei trei indici navigând cu mult peste 2%, dar au pierdut teren pe măsură ce ziua a avansat.

„Am observat că sectorul materiilor prime a fost în general în scădere", a notat pentru AFP analistul de la LBBW, amintind că prețul țițeiului a scăzut serios atunci când știrile au indicat că Casa Albă avea de gând să scotă din nou pterol din rezervervele sale, ca o replică la scăderea producției de către OPEC.

O altă informație de presă, referitoare la intenția Apple de a reduce producția de iPhone 14, a afectat și ea Nasdaq.

Cotația acțiunilor Apple, care a depășit 2,3% în cursul dimineții, a scăzut ușor și a încheiat în creștere cu 0,94%, la 143,75 dolari.

Potrivit site-ului de știri de specialitate, The Information, firma din Cupertino se pregătește să reducă producția de iPhone 14, după o reevaluare a cererii globale și a ordonat deja unuia dintre subcontractorii săi din China să înceteze să mai fabrice anumite componente.