Bursa de la New York a încheiat în scădere luni, afectată de apariția unor cazuri de coronavirus în China, pe o piață deja anemică la începutul unei săptămâni scurtate de o vacanță în SUA, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

Dow Jones a pierdut 0,13%, Nasdaq a cedat 1,09%, iar S&P 500 a scăzut cu 0,39%.

„Este o săptămână scurtă în Statele Unite, cu închiderea piețelor joi, de Ziua Recunoștinței”, a amintit Angelo Kourkafas, de la Edward Jones, ceea ce explică, în opinia sa, puțina animație de pe piața newyorkeză.

Analiștii de la Briefing.com consideră că scăderea mai accentuată a indicilor la finalul ședinței se datorează creșterii ratelor obligațiunilor și întăririi dolarului.

După ce s-a contractat la 3,75%, randamentul obligațiunilor guvernamentale americane pe 10 ani a crescut la 3,84%, față de 3,82% vineri.

„Atmosfera a fost mai degrabă una prudentă la risc astăzi”, a rezumat Angelo Kourkafas, în principal din cauza revenirii Covid-19 în China.

Comisia Națională de Sănătate din China (NHC) a raportat luni un nou vârf al infecțiilor de la sfârșitul lunii aprilie, cu 24.730 de cazuri noi. Rata de contagiune a crescut de peste două ori în decurs de o săptămână.

Sectorul tehnologic a fost cel mai afectat: Apple (-2,17%), Amazon (-1,78%), Alphabet (-2,01%) și Meta (-1,95%).