Persoanele fizice au suprasubscris oferta dedicată lor, depășind 12,7 milioane de acțiuni. Ca valoare, miercuri dimineață a depășit 1,42 miliarde lei.

BVB - Bursa de Valori BucurestiFoto: Hotnews

Menționăm că tranșa dedicată se ridica la 11,7 milioane acțiuni.

Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, declara recent că procentul pentru retail este 15%, cu posibilitatea de a crește cu încă 5%, dacă interesul din partea retailului va fi unul ridicat.

Reamintim că subscrierea a început de vineri - 23 iunie și durează până pe 4 iulie la ora 12:00.

Pentru persoanele fizice prețul este de 112 lei/acțiune. Poți subscrie cel puțin 50 de acțiuni, adică o sumă de 5.600 lei (asta e subscrierea minimă).

De asemenea, persoanele fizice au dreptul la un discount de 3% din preț pentru ordinele de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare. Joi este ultima zi în care se mai poate beneficia de discount.

Tranșa dedicată persoanelor fizice se ridică la 11.701.067 acțiuni (reprezentând 15% din numărul de Acțiuni Oferite). Ca valoare: peste 1,3 miliarde lei.

Oferta cuprinde o ofertă de vânzare a unui număr de până la 78.007.110 acțiuni de către Fondul Proprietatea, adică 17,34%.

Dacă dorești să subscrii trebuie să știi că Hidroelectrica intenționează să distribuie, cu titlu de dividende ordinare, minimum 90% din profitul net anual începând cu exercițiul financiar imediat următor Ofertei.

Citește și:

Șase riscuri pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să investești în Hidroelectrica

Hidroelectrica, perla energiei, vine la Bursă/ Cât costă acțiunile, de când se poate subscrie și ce discount au persoanele fizice

Ce trebuie să știi dacă vrei să investești în Hidroelectrica / Câte acțiuni au rămas și când expiră discountul