Dupa cum ne-am obisnuit pana acum, unei zile de crestere de peste 3% ii urmeaza cel putin o zi de consolidare. Catalizator pentru un profit-taking a existat, iar traderii au preferat sa isi deschida ,,casa de marcat” pentru castigurile de ieri.

Discursul de miercuri, 2 aprilie, al lui Ben Bernanke in fata Comitetului pe probleme economice nu a continut nici un element care sa surpinda piata, insa fraza conform careia PIB-ul pe primul semestru al anului nu prea are sanse de crestere si faptul ca a mentionat, pentru prima oara, cuvantul “recesiune”, a declansat un profit-taking din partea traderilor. Un semn bun a venit din partea raportului ADP, care inregistreaza noile locuri de munca ce s-au creat in luna precedenta in sectorul privat, si care a venit + 8 mii fata de - 40 de mii cat erau asteptarile.

Raportul ADP este un semn bun pentru Nonfarm payrolls de vineri, care masoara locurile de munca ce s-au creat in economie, atat in sectorul de stat cat si cel privat. Iar daca numerele vor veni bune cu siguranta piata va inregistra o noua crestere. Insa acum sunt de urmarit cateva nivele cheie, anume 12,800 pe Dow si 1400 pe S&P 500, unde o spargere a acestor paliere ar genera un consens in randul traderilor pentru a cumpara.

De mentionat mai este volumul, care miercuri a fost cu mult sub cel de marti, lucru specific in perioadele de consolidare. Astfel ca de urmarit va fi ziua de vineri, cu Nonfarm si rata somajului, impreuna cu reactia pietei la aceste numere.

Comenteaza pe blogul lui Moldovan.