Bursele din Europa si Asia au scazut luni, dupa ce, in urma reuniunii de la sfarsitul saptamanii trecute, ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din grupul celor sapte state puternic industrializate - G7 nu au anuntat nici o masura pentru a stopa criza de pe piata financiar-bancara. De asemenea, actiunile General Electric au influentat si luni in mod negativ pietele internationale, dupa ce vineri acestea au inregistrat cea mai mare scadere din ultimii 20 de ani, de 12,8%.

"Lumea asteapta actiuni coordonate ca raspuns la problemele de pe pietele de financiare", a declarat Bilal Hafeez, strateg pentru piete valutare de la Deutsche Bank, referindu-se la intalnirea grupului G7, citat de International Herald Tribune. In absenta acestora, reactia pietei a fost de dezamagire, a mai spus Hafeez.

Bursa de la Londra a incheiat pe rosu luni, indicele FTSE 100 s-a depreciat cu 1,08%, ajungand la 5.831,60 puncte, in vreme ce indicele Dax al Bursei din Frankfurt a pierdut 0,74%. De asemnea, si principalul indice al Bursei din Paris, CAC 40 a scazut in sedinta de luni, la finalul sedintei de tranzactionare consemanand o scadere de 0,66%

La Bursa din New York indicele Dow Jones a pierdut 0,19%, iar Nasdaq – 0,63 %. Indicele industrial Dow Jones a coborat cu 23,36 puncte la 12.302,06 puncte, iar indicele compozit Nasdaq a coborat cu 14,42 puncte la 2.275,82 puncte.

Indicele Nikkei al bursei din Tokyo a incheiat, luni, sedinta de tranzactionare cu o scadere puternica de 3,05%, pe fondul scaderilor de pe Wall Street, dupa ce vineri actiunile General Electric au inregistrat cea mai mare scadere din ultimii 20 de ani, de 12,8%. Nikkei a ajuns la nivelul de 12.917,51 puncte.

Si bursele din Hong Kong si Sidney au inchis prima sedinta de tranzactionare a saptamanii in scadere.