Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a hotarat marti prelungirea orarului de desfasurare a sedintei de tranzactionare cu doua ore, respectiv de la ora 14:30 la ora 16:30, incepand cu luna iunie 2008, se arata intr-un comunicat al institutiei. In comunicat nu se specifica cu exactitate data incepand cu care orarului de desfasurare a sedintelor de tranzactionare va fi prelungit cu doua ore.

In aceeasi sedinta, s-a hotarat reducerea cu aproximativ 75%, respectiv de la 0,54% la 0,15%, a valorii totale a comisionului de vanzare plus cel de cumparare aferent comisionului de tranzactionare pentru ofertele publice de vanzare de actiuni primara si secundara. Comisionul propus urmeaza sa fie perceput numai la vanzare. Aceasta hotarare va fi propusa spre aprobare Adunarii Generale Extraordinare a BVB. din 19-20 mai 2008.

Totodata, au fost aprobate modificarilor reglementarilor Codului bursei, cu privire la revizuirea cerintelor de admitere, promovare si mentinere a societatilor admise la tranzactionare in cadrul categoriilor 1 si 2 ale pietei reglementate administrate si organizate de BVB. In acest sens, noile conditii de admitere si promovare vor intra in vigoare dupa aprobarea lor de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar cerintele de mentinere pentru societatile admise la tranzactionare vor deveni aplicabile incepand din data de 1 ianuarie 2009.

Membrii Consiliului Bursei de Valori Bucuresti au hotarat si admiterea institutiei de credit MKB Romexterra Bank ca participant la sistemul de tranzactionare al bursei. De asemenea, tot ieri, Consiliul de Administratie al Depozitarului Central a hotarat admiterea acestei institutii ca participant la sistemul de compensare-decontare si registru, care nu detine calitatea de agent custode.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu va organiza sedinta de tranzactionare de vineri, 2 mai, activitatea de tranzactionare urmand a se va relua luni, 5 mai.