Oferta publica primara initiala de vanzare de actiuni pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a Pomponio Alba Iulia va incepe cu data de 9 mai, se arata intr-un comunicat al BVB. Investitorii vor putea subscrie actiunile emise de producatorului de materiale de constructii la un pret de vanzare de 3,25 lei.

In cadrul operatiunii, ce va fi desfasurata in perioada 9 - 22 mai, vor fi oferite spre subscriere 14,61 milioane de actiuni, valoarea totala a ofertei fiind de 47,5 milioane de lei.

Ulterior inchiderii perioadei de derulare a ofertei, vor fi emise drepturi de alocare atasate actiunilor subscrise.

Potrivit prospectului, oferta este incheiata cu succes daca toate actiunile emise vor fi subscrise. In caz contrar, sumele subscrise vor fi restituite investitorilor.

In caz de suprasubscriere, actiunile, care se adreseaza investitorilor mari si mici, vor fi alocate dupa formula pro-rata.

Oferta Pomponio a fost impartita in trei transe, a investitorilor mari, a celor mici si o transa de alocare preferentiala, care se adreseaza unui numar de patru parteneri de afaceri ai actionarului majoritar al Pomponio.

Pentru investitorii mari au fost alocate 60% din actiunile ofertei, iar valoarea minima a unei subscrieri in aceasta transa este de minim 350.000 lei. Investitorii mici vor putea cumpara pana la 30% din titluri, cu o valoarea a subscrierii cuprinsa intre 1.000 lei si 350.000 lei.

In transa de alocare preferentiala vor putea fi cumparate 10% din actiuni, care vor fi rezervate in intregime investitorilor, indiferent daca oferta va fi suprasubscrisa.

Intermediarul ofertei este EFG Eurobank Securities, iar distributia titlurilor se va realiza prin sucursalele si agentiile Bancpost si la sediile EFG Eurobank Securities.

Pomponio Alba Iulia a consemnat in 2007 o cifra de afaceri de 92,7 milioane de lei si un profit net de 11,7 milioane de lei. In prezent, compania furnizeaza betoane si prefabricate din beton prin cinci punctele de lucru, aflate in Cluj, Alba, Sebes, Simeria si Turda.