Bursa de Valori Bucuresti se afla in pragul unui nou scandal dupa ce a fost anulata o tranzactie cu 38 de actiuni ale Siderma Bucuresti fiindca un broker a tastat din greseala 20.000 de lei in loc sa taseteze 200 de lei, potrivit Mediafax.

Tranzactia a fost realizata, marti, pe piata Rasdaq la pretul eronat de 20.000 lei/unitate ajungandu-se astfel la un total de 760.000 de lei

"Am identificat semnele unei erori, avand in vedere variatia foarte mare de pret si am constatat ca brokerul care a operat tranzactia a facut o eroare, si nu a folosit optiunea de protejare a limitei de pret. Ordinul urma sa fie introdus la cotatia de 200 lei, pretul actiunilor respective variind la acel moment in jurul acelei valori. Se pare ca in loc sa taseteze 200 de lei, brokerul a mai adaugat din eroare inca patru:) cifre de 0, de unde a rezultat cotatia de 20.000 de lei", a declarat agentiei Mediafax Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Si brokerii Adrian Simionescu si Dorin Ghidiu au declarat la The Money Chanel ca este vorba de o greseala umana. Simionescu exclude posibilitatea unui aranjament, dar spune ca este vorba despre o greseala care apare extrem de rar. Dorin Ghidiu explica ca tranzactia nu este reversibila iar cel care a incasat suma de 760.000 de lei va trebui sa plateasca un impozit mutl mai mare.