Grupul polonez Selena FM, proprietarul producatorului si distribuitorului de materiale chimice pentru constructii Selena Group, prezent si pe piata romaneasca, s-a listat la Bursa de la Varsovia, printr-o oferta publica initiala (IPO), se arata intr-un comunicat al companiei. Oferta companiei, care a reprezentat 20% din capitalul social, s-a ridicat la aproximativ 47 milioane de euro, capitalizarea societatii ridicandu-se la aproximativ 235 milioane de euro.

Capitalul colectat in urma ofertei publice initiale va fi directionat partial catre achizitii. "Unul dintre obiectivele cele mai importante este derularea de achizitii in Europa Centrala si de Est, America de Sud si Orientul Mijlociu", a declarat Krzysztof Domarecki, directorul executiv al companiei.

De asemenea, Selena FM urmareste sa isi majoreze capacitatile de productie in unitatile existente din Polonia, Brazilia si SUA si sa lanseze unele noi in Rusia si China. In total, investitiile planificate de catre grup pentru urmatorii doi ani se ridica la 62 - 80 milioane de euro.

Potrivit raportarilor preliminare, Selena FM a inregistrat o valoare a vanzarilor consolidate de 140 milioane de euro si un profit net de 9,5 milioane de euro in 2007. Compania estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri consolidata de 168,5 milioane de euro si un profit de peste 12 milioane de euro.

In urma listarii, Krzysztof Domarecki, fondatorul si CEO-ul companiei, a ramas actionarul majoritar al Selena FM, cu un pachet de 77,40% dintre actiuni.

Pe piata din Romania, compania poloneza are o divizie locala de spume spume poliuretanice, etansanti si adezivi, Selena Romania. Divizia locala estimeaza pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 7,8 milioane euro, cu 30% mai mult decat anul precedent.