Compania Kandia-Excelent va fi delistata de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand cu data de 16 mai, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat retragerea de la tranzactionare a titlurilor emise de producatorul de ciocolata, se arata intr-un comunicat al companiei remis BVB. Decizia CNVM vine dupa finalizarea procedurii de iesire din actionariat a investitorilor minoritari.

Titlurile Kandia-Excelent au fost suspendate de la tranzactionare in luna februarie, dupa ce actionarul majoritar, grupul Cadbury Schweppes, demarat procedurile de delistare. Cadbury Schweppes a initiat in februarie o oferta obligatorie de preluare in vederea delistarii prin care si-a marit participatia la Kandia-Excelent de la 93,32%, la peste 95,7%. Ulterior, actionarul majoritar a solicitat actionarilor minoritari sa-i vanda actiuni nesubscrise in cadrul ofertei, acestia primind 2,9 lei pe actiune.

Cadbury Schweppes a preluat la inceputul lunii iunie a anului trecut 93,3% din titlurile companiei Kandia Excelent, pentru suma totala de 326,45 milioane de lei, de la companiile Meinl Bank AG si Axis Investments

Producatorul de ciocolata Kandia-Excelent a inregistrat in 2007 pierderi de 5,17 milioane de lei, iar cifra de afaceri a scazut cu 6,5%, la 114,47 milioane de lei.