Oferta publica initiala a producatoare de materiale de constructii Pomponio Alba Iulia s-a incheiat fara succes, dupa ce investitorii au subscris doar 62% din oferta, conform datelor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) citate de NewsIn. Potrivit prospectului, oferta este incheiata cu succes daca toate actiunile emise vor fi subscrise, iar in caz contrar sumele subscrise de investitori urmand a fi restituite.

In cadrul ofertei, care s-a incheiat joi, au fost oferite peste 14,61 milioane de actiuni, la un pret de 3,25 lei.

Oferta Pomponio a fost impartita in trei transe, a investitorilor mari, a celor mici si o transa de alocare preferentiala, care se adreseaza unui numar de patru parteneri de afaceri ai actionarului majoritar al Pomponio.

Pentru investitorii mari au fost alocate 60% din actiunile ofertei, adica 8,77 milioane de titluri, iar valoarea minima a unei subscrieri in aceasta transa a fost de minim 350.000 lei. Jucatorii mari au subscris aceasta transa in proportie de 67%, cumparand circa 5,87 milioane de actiuni.

Transa mica, care s-a adresat investitorilor mici, a cuprins 30% din oferta, aproximativ 4,38 milioane de titluri, si a fost subscrisa in proportie de 39%.

In transa de alocare preferentiala au putut fi cumparate 1,46 milioane actiuni, adica 10% din capitalul social, rezervate in intregime celor patru investitori, indiferent daca oferta ar fi fost suprasubscrisa. Cei patru parteneri de afaceri ai Pomponio au subscris in intregime aceasta transa.

Potrivit prospectului de oferta, doi membri ai consiliului de administratie - Petru-Raul Ciurtin si Ioan Strajan - si-au anuntat intentia de a subscrie 6,25%, si respectiv 0,625% din actiunile oferite in aceasta transa.

Oferta a fost intermediata de un consortiu format din consultantul EFG Eurobank Finance si din intermediarul EFG Eurobank Securities, iar distributia titlurilor s-a realizat prin sucursalele si agentiile Bancpost si prin cele ale EFG Eurobank Securities.

Compania Pomponio este controlata de Luca Anversa, care detine 85% din actiuni, Alberto Tarana are o participatie de 10%, iar Cosmin Ioan Limbean detine 5% din capitalul social. Compania are in prezent un capital social de 4,38 milioane lei, impartit in 43,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.