Pretul petrolului a atins la bursele electronice din Asia 132,56 dolari pe baril, in crestere fata de saptamana trecuta. Majorarea are loc in conditiile in care persista temerile privind starea ofertei, noteaza France Presse.

Astfel, pretul petrolului "light sweetc crude", cu livrare in iulie, a crescut cu 37 cenţi, la 132,56 dolari pe baril, in tranzactiile din cursul diminetii. In cadrul sedintei de vineri, de la New York, pretul petrolului a ajuns la 132,19 dolari pe baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a scumpit cu 33 centi, ajungand la 131,90 dolari pe baril.

Pietele financiare incep sa isi revina, in urma actiunilor coordonate desfasurate de Federal Reserve si de alte mari banci centrale pentru a atenua stramtorarea din pietele monetare.

Potrivit Reuters, anuntul a fost facut un inalt oficial al Trezoreriei americane, care a declarat ca Statele Unite au actionat rapid pentru aplanarea problemelor generate de cresterea numarului de credite ipotecare neperformante, urmand regulile invatate in timpul celorlalte crize financiare.

Bursa japoneza s-a inchis, luni, in scadere cu 2,30%, indicele Nikkei ajungand la nivelul de 13.690,19 puncte. Si bursa sud-coreeana a incheiat sedinta de luni in scadere cu 1,50%, indicele Kospi ajungand la valoarea de 1.800,58 puncte. Bursa din Hong Kong a incheiat prima sedinta in scadere cu 1,72%, indicele Hang Seng ajungând la valoarea de 24.289,75 puncte.