Programul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti se prelungeste, incepand cu data de 9 iunie, cu doua ore, pana la 16:30, atat pentru piata spot, cat si pentru piata derivatelor, informeaza un comunicat de presa al BVB. Pana acum, programul de tranzactionare al BVB era 10:00 - 14:30. BVB hotarase, initial, sa prelungeasca programul de tranzactionare incepand cu data de 2 iunie, insa punerea in aplicare a deciziei a fost amanata cu o saptamana.

BVB a obtinut acum avizele necesare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si de la Banca Nationala, pentru a putea pune in aplicare decizia Consiliului Bursei.

"Prin prelungirea orarului de tranzactionare, Bursa de Valori Bucuresti se aliniaza la programul majoritatii burselor internationale. in acest fel, investitorii beneficiaza de conditiile necesare pentru a reactiona la stirile financiare importante la nivel global, care, in general, devin publice inainte de ora 16:00, ora României. Apreciem ca extinderea actualului orar de tranzactionare va determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere si va stimula lichiditatea generala a pietei si atragerea de noi investitori," a declarat Stere Farmache, presedinte-director general al BVB.

Noul program al sedintelor de tranzactionare la Bursei de valori Bucuresti este disponibil pe site-ul www.bvb.ro.