BT Securities, membru al grupului Banca Transilvania, a fost autorizat de Bursa de Valori din Viena sa intermedieze in mod direct tranzactiile investitorilor romani la bursa vieneza, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al casei de brokeraj. De la inceputul acestui an, Bursa din Viena a autorizat doi noi intermediari internationali, BT Securities fiind primul din Romania si al doilea din estul Europei.

In prezent, la Wiener Börse sunt autorizati 83 de intermediari. Dintre acestia, 44 sunt internationali, iar la sfarsitul lunii aprilie, detineau o pondere de 67,7% din totalul volumului de tranzactionare pe actiuni listate la Wiener Borse.

Pe segmentul de piata ATX prime cea mai mare pondere o au investitorii americani (27,8%), urmati de cei din Anglia (22,9%), Germania (10,1%) si Franta (6,2%). Dintre noii membri UE din estul Europei cea mai mare pondere o detine Polonia, cu 2,1%, situandu-se pe locul noua in clasamentul general.

BT Securities a fost infiintata in 1999 in Cluj-Napoca, in urma fuziunii a trei firme de brokeraj. BT Securities se plaseaza in prezent printre primele cinci societati de servicii de investitii financiare din Romania, oferind servicii atat pentru investitori institutionali cat si pentru clientii de retail.