Compania Electrocentrale Oradea a cumparat miercuri 9,5 milioane de metri cubi de gaze naturale in ringul gazelor naturale pe piata la disponibil a Bursei Romana de Marfuri, aceasta fiind prima tranzactie cu gaze naturale organizata pe piata bursiera din Romania, se arata intr-un comunicat al institutiei. Gazele naturale, ce au fost cumparate de la E.ON Gaz Romania la un pret de 978 lei pe mia de metri cubi, vor fi livrate in perioada 15 iunie-31 iulie.

”Bursa Romana de Marfuri a facut astazi un pas important spre crearea unei piete a gazelor naturale. Succesul procedurii de achizitie deschide noi oportunitati pentru producatori si consumatori (...). Prima tranzactie cu gaze naturale ne incurajeaza sa gandim noi proiecte de dezvoltare a Bursei Romane de Marfuri”, a declarat Radu Popa, presedintele - director general al BRM.

In prezent, BRM are noua ringuri pe piata la disponibil: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.

Bursa Romana de Marfuri a fost infiintata in noiembrie 1992, iar prima sedinta de tranzactionare a avut loc in data de 10 decembrie 1992. Reteaua teritoriala a BRM numara 33 de terminale.