Actiunile Alumil Rom Industry au fost suspendate marti de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce o actiune similara a fost luata si la Bursa din Atena cu titlurile Alumil, actionarul majoritar al companiei. Aceasta masura a fost luata dupa ce directorul general al producatorului de aluminiu Alumil a fost rapit luni seara. La momentul suspendarii tranzactiilor, actiunile Alumil Rom Industry erau cotate la 5,55 lei, cu 3,48% mai putin decat luni, si inregistrau un rulaj de 6.801 lei.

Conform agentiei NewsIn, Giorgios Milonas, presedinte si director general al Alumil SA - companie prezenta, pe langa Grecia, in Balcani, Orientul Mijlociu si Africa - se afla la bordul masinii sale, impreuna cu sotia, cand a fost atacat de trei presoane inarmate si cu fetele acoperite de cagule. Rapitorii au obligat-o pe sotia lui Milonas sa coboare din masina, dupa care l-au dus pe omul de afaceri catre o destinatie necunoscuta.

Autovehiculul a fost gasit putin mai tarziu in parcarea unui supermarket, iar la bord se aflau telefonul mobil si ceasul victimei.George Milonas este casatorit si are trei copii. El este presedinte al Consiliului de Administratie al Alumil din 1988.

In Salonic si in tot nordul Greciei au fost instalate blocaje rutiere. "Facem investigatii pe toate pistele. Nu am fost contactati de rapitori si nici nu am aflat nimic despre eventualele lor revendicari, insa putem confirma ca am cerut sprijinul unitatii antiteroriste pentru a ne ajuta in timpul investigatiilor", a declarat un oficial al Politiei, citat de Reuters. Politia a cerut controale la frontierele cu Macedonia, Bulgaria si Albania.

Alumil controleaza 55,9% din titlurile companiei romanesti, in vreme ce Michail Sotiriou, directorul general al Alumil Rom Industry, detine 23,95% din titluri, potrivit site-ului BVB. Restul de 20,14% din actiuni sunt detinute de alti actionari.