Bursele din Asia au inchis pe plus astazi, dupa ce vanzarile pe segmentul de retail din Statele Unite au cunoscut o noua crestere luna trecuta, intarind speculatile legate de mentinerea consumului in cea mai mare economie din lume, transmite Bloomberg.com.

Actiunile Honda Motor Co. si cele ale Toyota Motor Corp., ale caror principale piete de desfacere sunt Statele Unite, au inregistrat cresteri pe Bursa din Tokio (4%, respectiv 1,7%), la fel cum s-a intamplat si in cazul actiunilor Sony Corp. (1,6%), al doilea producator de electronice din lume. In marea lor majoritate, bursele din zona Asia-Pacific au incheiat ziua in crestere.

In schimb, actiunile tranzactionate pe bursele din China au inregistrat pierderi pentru a opta zi consecutiv, in contextul ingrijorarilor ca guvernul de la Beijing va lua masuri pentru reducerea inflatiei.

Indicele Nikkei al Bursei din Tokio s-a apreciat cu 0.6%, ajungand pana la valoarea de 13,972.43, in timp ce indicele CSI al bursei chineze a scazut cu 1.9%.

Pe bursele din SUA s-au inregistrat cresteri joi, dupa rezultate incurajatoare pe segmentul de vanzari retail si dupa ce bancile par sa dea semne ca incep sa depaseasca criza de la inceputul anului.