Bursa Romana de Marfuri (BRM) a intermediat joi tranzactii cu produse petroliere in valoare de peste trei milioane de euro, dupa ce trei companii au achizitionat motorina Euro 4 de pe piata la disponibil.

Astfel, TCE 3 BRAZI a cumparat, prin terminalul Piatra Neamt, 2.500 de tone de motorina Euro 4, la un pret de adjudecare de 3.345 lei pe tona, cu transport inclus, insa acciza si TVA.

Compania Nationala a Uraniului a achizitionat 246.000 de litri de motorina Euro 4 la pretul de 3,76 lei pe litru, inclusiv acciza si transport, fara TVA. In cazul celor doua firme, compania care va furniza motorina este Unicom Holding Bucuresti.

A treia companie care a cumparat motorina de pe piata la disponibil este Lucrari de Drumuri si Poduri Dolj, care a achizitionat 600 de tone de motorina Euro 4 de la Oscar Downstream, la pretul de 3.357 lei pe tona, fara acciza si TVA.

Bursa Romana de Marfuri a fost infiintata in noiembrie 1992, iar prima sedinta de tranzactionare a avut loc in data de 10 decembrie 1992. Reteaua teritoriala a BRM numara 33 de terminale. In prezent, BRM are noua ringuri pe piata la disponibil: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.