Circa 400 de companii listate pe piata electronica Rasdaq ar putea trece pe un segment special al pietei reglementate, pentru ca indeplinesc conditiile minime impuse de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat, vineri, Stere Farmache, presedintele BVB, citat de NewsIn. Acesta a mai spus ca dupa o perioada de tranzitie pe segmentul special al pietei reglementate, acestea ar putea trece la una din cele trei categorii reglementate ale BVB.

Presedintele Bursei a adaugat ca aceste 400 de societati de pe Rasdaq indeplinesc criteriile minime de capitalizare si vechime de cel putin trei ani care le pot asigura admiterea la categoria a treia a BVB.

"Este nevoie ca Bursa sa faca acest pas pentru ca aceste societati sa devina mai vizibile si este pregatita sa-si asume acest proces din punct de vedere tehnic", a spus Farmache, mentionand ca ideea reorganizarii pietei Rasdaq este in derulare inca din 2006.

"Trebuie sa avem grija de investitorii de pe Rasdaq, pentru ca nu ar fi corect sa-i lasam fara informatii despre companiile listate", a precizat Farmache.

In prezent, BVB administreaza doua piete: cea reglementata si piata Rasdaq.

"Segmentul Rasdaq, este mostenit din urma fuziunii cu Bursa Electronica Rasdaq, dar nu este considerat un sistem reglementat de tranzactionare si nu a dobandit deocamdata nici calitatea de sistem alternativ de tranzactionare", a mai spus Farmache.