Bursa de Valori Bucuresti a suspendat de la tranzactionare actiunile Bancii Comerciale Carpatica, pe fondul unor zvonuri potrivit carora Commerzbank, a doua mare banca germana din punct de vedere al activelor, se afla in discutii pentru preluarea institutiei bancare. La momentul suspendarii de la tranzactionare, titlurile Banca Carpatica inregistrau un avans de 15% fata de inchiderea sedintei de tranzactionare de marti.

Update: "In pofida tuturor speculatiilor, nu se poarta discutii legate de participari la capitalul social al Bancii Comerciale Carpatica din partea Commerzbank”, a precizat intr-un comunicat de presa Nicolaie Hoanta, directorul general al BCC.

Potrivit unor surse citate de Mediafax si preluate de Ziarului Financiar, banca germana Commerzbank este in prezent in discutii cu Banca Carpatica si este posibil ca pana in toamna sa se poata vorbi de semnarea unei tranzactii.

“La aceasta data, BCC deruleaza parteneriate cu multe institutii financiar-bancare internationale. Cel mai vechi partener extern al Bancii Comerciale Carpatica este Commerzbank, institutie cu care BCC are excelente relatii de afaceri. In pofida tuturor speculatiilor, nu se poarta discutii legate de participari la capitalul social al Bancii Comerciale Carpatica din partea Commerzbank”, a declarat Nicolaie Hoanta, directorul general al institutiei.

Ilie Carabulea, cel mai important actionar al bancii, a refuzat sa comenteze pentru Mediafax informatiile privind discutiile cu banca germana. "Nu comentez aceste informatii. Noi vrem sa consolidam structurile functionale si sa ne adaptam strategia la noile conditii din piata internationala financiar-bancara", a afirmat acesta.

"Banca va fi si in continuare deschisa unor largi colaborari in domeniul finantarii, in conditii de avantaj reciproc, urmarind fructificarea resurselor si avantajelor proprii", se mai arata in comunicatul BCC.

Titlurile BCC vor reveni la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti in data de 26 iunie, la ora 9:30.

Potrivit site-ului BVB, Ilie Carabulea detine 35,82% din titlurile Banca Carpatica, in vreme ce Aurel Albu, Corneliu Tanase, Lucio Olivo si Antonio Gian Olivo detin participatii cuprinse intre 6% si 10%. Restul actiunilor, insemanand 29,94% din capitalul social, sunt detinute de alti actionari.