Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Depozitarul Central a decis admiterea institutiei similare din Bulgaria in sistemul de decontare

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 25 iunie 2008, 16:01 Economie | Burse

Depozitarul Central din Romania a decis admiterea ca membru in sistemul de decontare RoClear institutia similara din Bulgaria, se arata intr-un comunicat al institutiei. Astfel, vor fi asigurate conditiile pentru tranzactionarea simultana a instrumentelor financiare ale unor emitenti la bursele de la Bucuresti si Sofia.

Depozitarului Central al Republicii Bulgaria (CDAD) este prima institutie financiara admisa ca membru in sistemul Depozitarului Central. Decizia de admitere a CDAD in calitate de membru al sistemului RoClear va intra in vigoare, incepand cu data primirii de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a raspunsului la solicitarea Depozitarului Central sau a acordului de principiu cu privire la stabilirea conexiunii intre cele doua institutii, dupa caz.

Totodata, Depozitarul Central a admis Banca Romaneasca, membra a Grupului National Bank of Greece, ca participant compensator la sistemul RoClear. Numarul institutiilor de credit autorizate de catre Depozitarul Central, in calitate de participanti compensatori, a crescut astfel la 16.

Depozitarului Central al Republicii Bulgaria este o societate pe actiuni, infiintata in anul 1996, ai carei actionari principali sunt Ministerul Finantelor (21,90%) si Banca Nationala a Republicii Bulgaria (20%).

In conformitate cu prevederile Statutului societatii cel putin trei sferturi din capitalul social este detinut de Ministerul Finantelor, Banca Nationala, alte banci si intermediari, iar un actionar al societatii, cu exceptia Bancii Nationale si a Ministerului Finantelor, nu poate detine direct sau indirect mai mult de 5% din capitalul social. Bursa de Valori din Sofia detine 3% din capitalul CDAD.

Anul trecut, CDAD a obtinut un profit net de 467.251 de euro.

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

211 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri