Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reduce, incepand cu data de 1 iulie, tarifele de tranzactionare pentru contractele derivatelor care au ca activ suport indicii bursieri BET si BET-FI, precum si actiunile Transelectrica cu aproximativ 60%, a anuntat operatorul pietei de capital.

Astfel, de la data mentionata tarifele percepute de BVB pentru contractele BET-FI Index Futures si TEL Futures vor fi de 0,05 lei pe contract, de la nivelul anterior de 0,15 lei pe contract, iar pentru BET Index Futures tariul va fi de 0,15 lei pe contract, fata de 0,35 lei, cat este in prezent.

In urma acestor majorari, pentru derivatele pe actiunile SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia, SIF Oltenia, Petrom, Transgaz, Banca Transilvania, Transelectrica, Erste Bank, cursul dolar/leu si pe indicele BET-FI, Bursa de Valori Bucuresti va percepe un tarif de 0,05 lei pe contract la care se adauga un comision de 0,10 lei pe contract aplicat de Casa de Compensatie.

Pentru derivatele pe cursul euro/leu si indicele BET, de la 1 iulie se va aplica un tarif de 0,15 lei pe contract la care se adauga comisionul aplicat de Csa de Compensatie, de 0,35 lei pe contract.

"Flexibilitatea stabilirii tarifelor de tranzactionare de catre BVB, in functie de valoarea activului suport al contractului futures, este menita sa stimuleze activitatea de tranzactionare a contractelor futures listate la BVB. Aceasta flexibilitate in stabilirea tarifelor are rolul de a dinamiza activitatea de tranzactionare pe Piata Derivatelor“, a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al BVB.