Momentum sau fundamental? Sentimentul este atat de negativ in piata, la nivelul de suport al indicelui S&P 500, incat o schimbare de trend ar fi data doar de ceva cu totul extraordinar. Sau sa fie acest consensus un semn de cumparare?, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.

Miercuri, 2 iulie, inainte de deschiderea sedintei de tranzactionare pe bursele din Statele Unite, contractele futures pe indici erau usor pe plus, in pofida unui raport ADP care a aratat ca economia americana a pierdut, in luna iunie, 79.000 de locuri de munca in sectorul privat, fata de 20.000 estimate. Traderii nu au parut ingrijorati, poate si datorita faptului ca raportul ADP a suferit de credibilitate in ultima vreme, nereusind sa ofere o previziune buna a non-farm payrolls, raport care va sosi joi.

Ingrijorari pertinente au sosit din partea General Motors, care a fost downgradata de catre Merrill Lynch la ’sell’ spunand chiar ca un posibil faliment nu este exclus. Actiunile General Motors au inchis sedinta cu -15,56% la 9,98 dolari/actiune. Din sectorul financiar temerile au planat asupra Merrill Lynch, pentru care Oppenheimer a scazut estimarile pentru profitul pe trimestrul 2 la -4,21 dolari/actiune fata de +0,20 cat era initial.

Comenteaza pe Mersul Trendurilor.