Consiliul de administratie al SSIF Broker a finalizat intocmirea proiectului de fuziune SSIF Transilvania Capital, aceasta fuziune inscriindu-se in strategia societatii de consolidare si extindere, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Actiunile societatii de servicii si investitii financiare au fost suspendate de la tranzactionare la ora 14:30 si au revenit la tranzactionare dupa ce acest anunt a fost facut public.

La momentul suspendarii, titlurile SSIF Broker erau cotate la 0,4840 lei, in scadere cu 7,81% fata de inchiderea sedintei de luni. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 140,1 milioane de lei.

Prin absorbtia SSIF Transilvania Capital, SSIF Broker isi va consolida pozitia atat la Bursa de Valori Bucuresti cat si la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu. De asemenea, societatea isi va extinde reteaua nationala de subunitati, isi va intensifica prezenta in Bucuresti, ceea ce va duce la cresterea portofoliului sau de clienti si a diversificarii acestora.

In comunicat se mai arata ca societatea este in tratative si cu alte SSIF-uri din tara pentru realizarea altor fuziuni.

SSIF Broker are un capital social de 144,7 milioane de lei, divizat in 289,4 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei. Potrivit site-ului BVB, Ioan Cartis detine 8,11% din titlurile societatii de servicii si investitii financiare, iar firma Intervalco controleaza 6,44%. Restul actiunilor, de 85,45% sunt detinute de alti actionari.