Bursa din Sibiu va lansa o piata la vedere (spot) in cel mult sase luni, dupa ce va achizitiona o platforma de tranzactionare integrata, pe care vor putea fi jucate atat produse derivate cat si actiuni, a declarat, joi, Teodor Ancuta, presedintele Sibex, citat de NewsIn. Accesul la noua platforma de tranzactionare sa coste 250 euro pe luna, dar Consiliul de administratie al Sibex va lua in considerare ca, pentru inceput, costurile sa fie suportate de bursa sibiana.

Totodata, Bursa din Sibiu va lansa si derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol si pe aur, cu marja in dolari.

De asemenea, pana la sfarsitul lunii, Sibex isi va prelungi programul cu 15 minute. Astfel, tranzactiile se vor realiza in intervalul 9:45 - 17:15, iar predeschiderea va fi de o jumatate de ora, intre 9:15 si 9:45.

Consiliului a mai discutat si despre infiintarea unui Depozitar Central propriu, dupa cum au hotarat si actionarii Sibex in 4 iunie. Astfel, adunarea constitutiva a Depozitarului a fost stabilita in 21 august, in acelasi timp cu adunarea generala a actionarilor Sibex.

"Depozitarul pe care il vom infiinta va avea un capital social de trei milioane de euro", a mentionat Teodor Ancuta.

Tot miercuri s-a intalnit si consiliul de administratie al Casei Romane de Compensatie, care a decis reducerea marjelor cu circa 20%, din cauza scaderii preturilor actiunilor.