Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu percepe timp de un an comisioane pentru admiterea ca participant la piata titlurilor de stat

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 29 iulie 2008, 18:11 Economie | Burse

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu va percepe timp de un an calendaristic comisioane pentru admiterea ca participant la piata titlurilor de stat, in scopul de a stimula activitatea de tranzactionare pe piata a titlurilor de stat, conform unei hotarari a Consiliului Bursei. Dupa aceasta perioada, tariful pentru admiterea ca participant, cu acces exclusiv la piata titlurilor de stat este de 5.000 de lei, iar tariful anual aferent calitatii de participant la piata titlurilor de stat este de 1.500 lei pe an.

De asemenea, pentru a fi consecventi cu politica de aliniere a tarifelor si comisioanelor de tranzactionare la nivelul celor practicate de bursele vest-europene si pentru stimularea activitatii de tranzactionare pe piata titlurilor de stat, BVB a decis impunerea unui comision de 0,0009% din valoarea tranzactiei cu titluri de stat, pentru o valoare de tranzactionare mai mica de trei milioane de lei, dar nu mai putin de un leu si nu mai mult de 27 lei.

Pentru o valoare de tranzactionare mai mare de trei milioane de lei, comisionul este de 27 lei, plus 0,0004% aplicat la valoarea de peste trei milioane lei, dar nu mai mult de 90 lei.

Pentru "market makeri", BVB a decis oferirea unei reduceri de 30% fata de comisionul de tranzactionare general.

"Aceasta structura de comisioane este menita sa stimuleze pe baze competitive activitatea de tranzactionare a fiecarui segment de intermediari si investitori de tip retail sau institutionali", se mai arata in comunicatul BVB.

Titlurile de stat vor fi tranzactionate la BVB incepand din 4 august. Potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, vor fi tranzactionate 26 de serii de titluri de stat, obligatiuni cu cupon fix care nu au atins perioada de maturitate. Valoarea estimata a celor 26 de serii este de opt miliarde de lei.
Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

143 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version