Indicii Bursei de Valori Bucuresti s-au apreciat semnificativ in sesiunea de azi, in special ca urmare a conditiilor mai bune din pietele internationale. Acest fapt a putut fi observat pe final de sesiune in timpul conferintei presedintelui Bancii Centrale Europene, J.C Trichet, cand majoritatea indicilor europeni a inregistrat cresteri.

Indicele BET a fost liderul cresterilor cu o apreciere de 3,72%, pana la valoarea de 6.321,44 puncte, in timp ce indicele BET-XT a crescut cu 3,07%, la valoarea de 654,18 puncte. Indicele BET-FI a inregistrat o crestere de "doar" 1,92%, ajungand la valoarea de35.946,32 puncte. Lichiditate in crestere pentru sesiunea de azi, cu o valoare totala de circa 33,7 milioane lei, actiunile SIF Transilvania fiind cele mai lichide, insumand o valoare de peste 5,8 milioane lei.

Cresterea de azi nu schimba insa cu nimic imaginea pietei, nivelul volumelor si al lichiditatii ramanand in continuare la valori foarte scazute. Lipsa de noi investitori importanti in piata se observa si prin influenta foarte mare pe care pietele internationale o au asupra BVB, desi preturile multor actiuni nu reflecta valoarea lor fundamentala, fiind subevaluate.