Prima zi de tranzactionare a saptamanii a adus cresteri usoare pentru cei mai importanti indici ai Bursei de Valori Bucuresti. Profitul record raportat de BRD nu a reusit sa creeze entuziasm in piata, titlurile bancii terminand sesiunea in scadere cu 1,51%. De asemenea, actiunile Amonil au inregistrat o corectie importanta ca urmare a ingrijorarii cauzate de diferenta semnificativa dintre profiturile trimestriale (17,8 milioane vs 3,4 milioane).

Indicele BET a crescut cu 0,68%, pana la valoarea de 6.380,76 puncte, indicele BET-FI s-a apreciat cu 0,72%, la valoarea de 36.110,09 puncte, in timp ce indicii BET-XT si BET-NG au crescut cu 0,49%, respectiv 1,38%. Lichiditatea BVB a fost in sesiunea de azi de aproximativ 21,3 milioane lei, 1 milion fiind inregistrat pe segmentul titlurilor de stat.

Actiunile Petrom au fost cele mai lichide, cu o valoare de 3,2 milioane lei, fiind urmate de titlurile Erste Bank cu 2,6 milioane lei si BRD cu aproape 2 milioane lei. Nici in sesiunea de azi lichiditatea BVB nu a excelat, fapt ce nu schimba conditiile actuale din piata, starea de apatie si incertitudine ramanand principala caracteristica a pietei.