





Investitorii straini au adus de cinci ori mai putini bani pe Bursa, in luna iunie
In mai, intrarile de capital pe Bursa de Valori Bucuresti ajunsesera la 509,04 milioane de lei, in timp ce iesirile de capital au insumat 53,16 milioane de lei.
De asemenea, in iunie, soldul cumparari - vanzari a redevenit negativ si s-a cifrat la 19,18 milioane de lei.
Astfel, nerezidentii au cumparat titluri de valoare de 177,16 milioane de lei, la jumatate fata de luna anterioara, cand cumparasera la BVB de 373,25 milioane de lei. In schimb, strainii au incasat in iunie din vanzari 196,35 milioane de lei, in crestere fata de luna anterioara cand au vandut de 174,1 milioane de lei.
In mai, soldul a fost considerabil in favoarea achizitiilor, de 199,15 milioane de lei.
La nivelul primului semestru al anului, investitorii straini au vandut mai mult decat au cumparat pe Bursa, ecartul fiind de 27,82 milioane de lei (6,92 milioane euro).
Investitorii din Cipru si insulele Virgine britanice au acumulat cel mai mult in luna iunie, 110,5 milioane lei (62,37% din valoarea totala a achizitiilor nerezidentilor la BVB), respectiv 9,15 milioane lei (5,17%), in timp ce jucatorii din insulele Cayman au cumparat in proportie de 5,16%, adica 9,13 milioane lei.
Printre vanzatorii importanti se numara americanii, cu incasari de 111,93 milioane lei (57,01% din valoarea totala a vanzarilor nerezidentilor) si britanicii, care au obtinut in urma lichidarilor de pozitii 12,38 milioane lei (6,31% din total). Pe locul trei in clasamentul vanzatorilor se regasesc investitorii din Austria, care au marcat in iunie 12,05 milioane lei, avand o pondere de 6,14% din total.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri