Sesiune fara variatii importante la finalul zilei pentru indicii americani, indicele Dow Jones crescand cu 0,14%, iar indicele S&P 500 scazand cu 0,20%. Piata europeana a fost mai afectata, ca urmare a datelor negative referitoare la vanzarile „en-detail” din zona Euro, dar si a contractiei de 0,2% a GDP-ului pe trimestrul 2.

Indicele londonez FTSE a scazut 2,15%, fiind afectat de companiile din sectorul energetic si cel minier, care au continuat sa se deprecieze semnificativ. De altfel, sectorul minier a inregistrat cea mai mare pierdere si dintre sectoarele din S&P 500, S&P Metals fiind in acest moment cu 19,67% mai jos fata de inceputul anului.

Revenirea din final a pietei se datoreaza raportului „Beige Book” publicat de catre Federal Reserve, dar si a vanzarilor de automobile din luna august, care arata ca producatorii se pot astepta la o revigorare a pietei auto in perioada urmatoare.

Maine atentia pietelor va fi indreptata catre sedintele bancilor centrale din Europa (ECB) si Marea Britanie (BoE) si in special asupra discursului presedintelui ECB, J.C. Trichet, dar si asupra stocurilor de petrol ce vor fi publicate cu o intarziere de o zi fata de data obisnuita.