Dinel Staicu, presedintele consiliului de administratie al SIF Oltenia, si Catalin Chelu, unul din actionarii societatii, s-au certat la finalul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) a SIF Oltenia de la sfarsitul lunii august, cand omul de afaceri galatean a incercat sa il indeparteze din functie pe Staicu, potrivit ziarului Cotidianul, care a publicat si stenograma discutiei dupa doua clipuri postate pe internet. Conversatia, presarata de amenintari si injuraturi, ne dezvaluie modul in care se desfasoara lupta pentru controlul SIF-urilor.

In acest caz, miza este conducerea SIF Oltenia, care detine active in valoare de peste 600 milioane de euro, compania detinand participatii si la BRD - Groupe Societe Generale, Petrom si Banca Transilvania.

In Adunarea Generala a Actionarilor de la finele lunii august, actionarii SIF Oltenia l-au reconfirmat in functie pe Dinel Staicu. In acea sedinta, voturile a peste jumatate dintre actionari au fost suspendate, pe motiv ca detinerile acestora ar fi concertate cu cele ale lui Catalin Chelu, care detine si functia de presedinte a SIF Moldova.

La acel moment, presa a scris ca presedintele SIF Moldova, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, si-au trimis voturile la AGA SIF Oltenia de pe acelasi fax, iar buletinele de vot ar fi scrise de aceeasi persoana.

Vezi clipurile cu "discutia" celor doi oameni de afaceri: