Actiunile listate pe bursele europene se depreciau puternic in deschiderea sedintei de marti, in conditiile in care problemele din sectorul financiar continua sa afecteze piata de capital internationala, in vreme ce titlurile firmelor de asigurari au suferit in urma scaderii ratingului AIG, potrivit NewsIn. Indicele principalelor titluri listate pe pietele europene, FTSEurofirst, scadea cu 1,7%, dupa ce in sedinta precedenta coborase cu 3,6%.

Indicele sectorului european de asigurari - DJ Stoxx European insurer index - pierdea 2,7%, pe fondul ieftinirii actiunilor Allianz si AXA cu 3,6% si a celor Prudential cu 4,7%.

FTSE 300, indicele celor mai importante companii europene, inregistra scaderi de 1,7%, in timp ce indicii DAX, al bursei din Frankfurt, si CAC, al bursei din Paris, consemnau pierderi cuprinse intre 1,6% si 1,7%, conform Reuters.

"Se simte un miros ca dupa o explozie. Oamenii sunt inca foarte tensionati si se intreaba ce va urma", a declarat Justin Urquhart Stewart, directorul de investitii la Seven Investment Management. "Investitorii cauta alte companii care au situatii contabile proaste. Acum avem nevoie de putina dirijare din partea bancilor centrale si a autoritatilor de reglementare", a adaugat acesta.

Indicele bursei de la Tokyo, Nikkei 225, a cazut marti cu 4,95%, la cel mai jos nivel din ultimii trei ani. Bursele din Japonia, Coreea de Sud, China si Hong Kong au fost inchise luni, dar au urmat rapid tendinta de scadere de la New York.