Actiunile cotate la New York au recuperat, marti, din terenul pierdut cu o zi inainte, pe fondul cresterii optimismului ca autoritatile americane ar putea sprijini financiar salvarea asiguratorului AIG. Actiunile acestuia au scazut, insa, cu 21% dupa ce trei dintre cele mai mari agentii de rating au scazut calificativele companiei. Intre timp, Rezerva Federala a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 2%, respingand apelurile la o reducere a acestora, dupa socul produs de falimentul Lehman Brothers.

La inchiderea sedintei de marti, Dow Jones a crescut cu 1,3% pana la 11.059,02 puncte, in timp ce indicele S&P's 500 a castigat 1,75%, ajungand la 1.213,60 puncte, iar Nasdaq a sporit cu 1,28%, pana la 2.207,90 puncte, conform Reuters.

Un raport al Bloomberg, aparut spre sfarsitul sesiunii, potrivit caruia Rezerva Federala lua in considerare un imprumut pentru salvarea AIG, a stavilit turbulentele din cursul zilei. In prealabil, bursa intrase pe o panta descendenta dupa dezamagirea produsa de Rezerva Federala prin decizia, luata in unanimitate de membrii board-ului, de a mentine neschimbata rata dobanzii-cheie, in pofida asteptarilor privind o reducere a acesteia cu 0,25 de puncte procentuale.

Tot marti, banca britanica Barclays ar fi ajuns la un acord sa preia un pachet substantial de active ale Lehman Brothers pentru suma de doua miliarde de dolari, potrivit unei surse citate de Reuters. Un anunt in acest sens era asteptat incepand de marti seara.