FED a salvat AIG de la faliment: imprumut de pina la 85 de miliarde de dolari
Potrivit comunicatului oficial al FED, salvarea AIG era necesara pentru ca falimentul companiei "ar fi crescut fragilitatea pietelor financiare si ar fi putut provoca o crestere substantiala ale costurilor creditului".
AIG are active de peste 1.000 de miliarde de dolari in intreaga lume. Salvarea vine dupa ce, luni, a patra banca de investitii din America, Lehman Brothers, si-a anuntat falimentul, fapt care a determinat o scadere dramatica a burselor din intreaga lume.
De asemenea, FED a decis sa mentina neschimbata rata dobanzii-cheie, la 2%. Intr-un comunicat dat publicitatii, FED atrage atentia ca tensiunile de pe piata financiara au crescut semnificativ, iar piata muncii continua sa devina din ce in ce mai slaba.
Planul de salvare a AIG a fost salutat si de presedintele George Bush. Intr-un comunicat dat publicitatii, liderul de la Casa Alba, subliniaza ca aceasta decizie are ca scop stabilizarea pietelor si protectia economiei americane.
Dupa anuntul privind acordarea ajutorului, dolarul s-a depreciat cu 0,6% in fata yenului.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Din pacate eu cred ca bulgarele a inceput sa se rostogoleasca si nimeni nu-l va putea opri.
Numai un idiot poate sa se bucure ca America traverseaza o criza de asemenea proportii.
Cu toti vom fi loviti de tsunami-ul financiar american.
Acest proverb este cit se poate pertinent in aceste zile si una din marile probleme financiare ale Americii este nivelul extraordinar de mare de indatorare atit al statutului cit si al americanului obisnuit.
2. Bear Stearns a fost preluata de JPMorgan cu sprijin activ de la Fed.
3. Merrill Lynch a fost preluata de o mare banca comerciala, Bank of America.
4. American International Group (AIG) gigantul asigurarilor a fost si el, azi noapte, nationalizat (80% din actiuni la Fed contra 85 miliarde dolari... confetti)
5. In M.Britanie, banca Northern Rock a fost, de asemenea, nationalizata acum cateva luni.
Ce inseamna asta? Alo, apologeti libidinosi ai capitalismului multilateral dezvoltat! Aud?
Exista o diferenta intre nationalizare si cumparare de actiuni de catre stat. Sau intre nationalizare cu acceptul (sau chiar dorinta) proprietarului si nationalizare fortata.
De altfel, si exproprierea este diferita de deposedare...
In plus, si pe mine ma ingrijoreaza cumpararea unui pachet majoritar la AIG pe fondul unei crize care putea foarte bine sa fie provocata de FED (desi probabil ca nu se poate demonstra). Insa FED NU este proprietatea statului american in niciun caz.
Nu in ultimul rand, tin sa va amintesc ca sistemele economice nu sunt numai doua, asadar ca si daca am presupune capitalismul prost, nu comunismul este singura alternativa, cum vad ca se sugereaza...
Este un 1+1 demn de luat in consideratie. M.Britanie poate e doar o simpla coincidenta. Dar restul? Aflam noi peste 50 de ani...
deci...
freddiy si fanny erau oricum semiguvernamentale, operau mortgage-urile garantate de guvern si scoteau pe piatza casele hud.
jp morgan a preluat, cu mai putzina valva, pe chase manhattan, cea care inghitzise la rand banci ca manufacturer hanover si chemical.
de unde moda alipirii bancilor de investitii cu cele comerciale...
fed a mai ajutat si chrysler sa iasa din impas cum si gubernul majestatzi sale a scos rolls royce din doodoo.
cand treburile vor reveni la normal, guvernul va revinde publicului actziunile aig.
in amerika, statul are rol activ in reglarea economica si in redistribuirea echitabila a bogatziei natzionale.
impozitele si taxele sunt mult mai echitabile decat in multe alte partzi ale lumii.
la un venit de 4oooo de dolari, o familie de doi, nu plateste mai mult de 12 % din venitul anual, iar taxele comerciale (tva la voi) sunt sub zece procente, variind de la stat la stat.
nu se platesc taxe comerciale(tva) la mancare si medicamente...
intradevar, capitalizmul e pe moarte !
norocul vostru cu tarliceanul-peugeut !
Sistemul de taxare este foarte nedrept pt ca sunt corporatii care platesc 34% si in acelasi timp persoane care platesc peste 40%. Sa nu mai vorbim ca sunt putine statele in US unde nu ai Sale Tax..si sunt si ele pe cale de disparitie. Florida era unul dintre ele.
2. M-am uitat pe situ' Fed-ului si daca ai sa citesti mai bine, si nu cu engleza de colhoz, ai sa vezi ca NU este nici banca privata si nici banca semi-privata, este un organism guvernamental (chiar daca bancile si alte institutii financiale fac parte din diversele comisii ale Fed-ului)
http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_United_States#Year_2008_income_brackets_and_tax_rates
este vorba de taxe federale. in texas, unde locuiesc, in florida, in wyoming si inca vreo doua state nu se plateste state income tax.
daca cumva locuiesti in nyc, itzi plang de mila..pe cuvant.
cat despre taxa comerciala, la vanzare, (a nu se confunda cu income tax sau impozit !)citeste mai bine. scriam ca este pana la max. zece protzenturi, depinzand dela stat la stat, nu se percepe la alimente si medicamente.
in spatiul mioritc tarlicesc tva este de nousprezece protzenturi si se aplica inclusiv la alimente.
asa afaceri sa tot faci :)
"The Federal Reserve System (also the Federal Reserve; informally The Fed) is the central banking system of the United States. Created in 1913 by the enactment of the Federal Reserve Act, it is a quasi-public (government entity with private components) banking system..."
A scris unu' acu' ceva timp ca Fedu' e banca privata si de atunci toata lumea o tine asa.
Un idiot arunca o piatra-n balta ...
Bani de la bugetul de stat pt. a salva o firma privata (de asigurari). Cum ramane cu economia de piata?!...
Dragule, daca crezi ca fondurile de pensii sint un factor de progres economic prin sumele de banii pe care le investesc s-ar putea sa te inseli.
Sint destule companii care au devenit proprietatea acestor fonduri de pensii.
Prima masura luata: o multime de oameni concediatzi.
Bai stefane FED nu este nici pe de parte bugetul american si nici statul american. FED este o organizatie asa mai pe intelesu' tau privata formata din actori principali ai finantelor.
Prin urmare, spre deosebire de comunism care, cand a intrat in colaps economic, a si murit, capitalismul, in ciuda turbuletelor lui si-a format mecanisme de reglare care si functioneaza. altfel, astazi ne-am fi spus cu totii "tovarase" de la Los Angeles pana la Cape Town.
Asa zisul "imprumut" de 85 de miliarde (asa zis, intrucat nu cred ca exista om care intelege lumea financiara care sa creada ca va fi vreodata rambursat) trebuie sa aiba o sursa. O fi oare din conturile private ale "actorilor principali ai finantelor" sau vor veni din:
a. tiparnita
b. obligatiuni de trezorerie US cumparate de straini (si de fapt pana cand, ma intreb...)
c. taxe
d. in oricare combinatie de mai sus
Daca te-ai uitat pe comunicatul oficial FED, decizia a fost luata cu ACORDUL Trezoreriei.
Pe mine ma surprinde reactia prea optimista a burselor. E mult prea mult "sentiment" pe piata.
Siteul ar trebui sa fie cat mai bucuros ca oamenii comenteaza!
Am scris doua pana acum la articolul acesta si nu a aparut.
1. Am citit ca FED-ul e privat?!...nu mai scrieti teorii proprii...este "Banca Centrala a SUA" si conform definitiei: " The Federal Reserve System (also the Federal Reserve; informally The Fed) is the central banking system of the United States. Created in 1913 by the enactment of the Federal Reserve Act, it is a quasi-public (government entity with private components) banking system"...retineti ARE si elemente private. Rog ca acei colegi cvasi-amatori in d-ale Economiei macar sa se abtina de la posturi. Asta nu e literatura sa comentam aiurea sau povesti de amor de alcov....
2. Principalul ei rol este...daca nu ghiciti..." To address the problem of banking panics" PRIMUL...
3. Deci, conform legii americane FED-ul este DATOR sa intervina; tocmai d-aia a fost creat;
4. Cineva a scris bine ca prin 85 md USD s-au achizitionat active de 1 trilion USD dar uita de datoriile de 441 md care le are AIG-ul din cauza caderii creditelor subprime si de cele 40 milioane de americani care au pensii la AIG - trebuie sa vezi the big picture si nu strict niste sume...ca tocmai d-aia sistemul de investitii independente a dat faliment; nu Lehman si nu Maryll..ci un sistem intreg supranumit "the shadow banking".
PS. Rog sa nu mai postati prostii crase de genul FED-ul e privat. Multumesc anticipat!
Acum despre criza, cred ca a inceput cumpararea lumii (USA sunt primii) de catre o mana de oameni.S-a mai intamplat si in 1929, filmul a fost cam la fel.
PS: Rog sa mergi la THMC si sa-ti faci emisiune, ia-l si pe Sima cu tine. Merci
Deci, retine : Banii sint tipariti dupa cum vor muschii citorva !!!!
Hai, pa !
1. Cred ca am lamurit odata pentru totdeauna ca FED-ul NU e privat ci detinut de guvernul SUA si agent al Trezoreriei SUA...mai repet o data...are si elemente PRIVATE in structura. Eu cred ca tu confunzi cele 12 banci regionale FED cu bancile comerciale membre. Se mai intalneste aceasta confuzie. Te rog sa te mai documentezi pentru a elimina confuzia.
2. NU lucrez la THMC..:)
3. Crizele unei economii capitaliste reprezinta sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia; d-asta am spus ca falimentele institutiilor de talia LB reprezinta falimentul unui sistem intreg (cel de investitii independente de bancile "clasice")
4. Evident acum se cumpara active pe nimic; nu e nimic anormal in asta atata vreme cat ai suficienta lichiditate ca sa poti redresa activitatea, cat ai un plan foarte bine pus la punct.
5. Chestia asta cu "cumparatul lumii" este ceva de genul Romania 89 cu "nu ne vindem tara"; stimate domn, problema reala este de fapt CINE cumpara si LA CE pret? Activele tangibile (cladiri, terenuri, etc...) unei companii NU reprezinta nimic pentru un investitor sau companie care vrea sa faca bani. Cash-flow-ul sau, proiectiile de vanzari pe termen mediu, cotele de piata detinute, fluctuatia actiunilor sale in raport cu fluctuatia pietei pe care activeaza astea SUNT de baza.
6.. Interventiile FED-ului, ale BCE, Bancii Japoniei reprezinta parghii de control ale statului intr-o situatie de criza. Citeste in ABC-ul economiei de piata despre rolul statului si parghiile pe care le are pentru a regla si echilibra anumite crize.
7. Economia este intr-o criza datorata unei supraincalzirii unor sectoare economice (la nivel global); in acest moment economia este intr-o perioada de criza si reasezare - este o transformare dureroasa care pe termen scurt va scadea randamentele activelor din multe sectoare economice; poate vom mai vedea falimente rasunatoare dar personal cred ca vom vedea mult mai multe preluari (vezi ultima a lui HBOS de catre Lloyds TSB)
The Federal Reserve System (also the Federal Reserve; informally The Fed) is the central banking system of the United States. Created in 1913 by the enactment of the Federal Reserve Act, it is a quasi-public (government entity with private components) banking system[1] composed of (1) the presidentially appointed Board of Governors of the Federal Reserve System in Washington, D.C.; (2) the Federal Open Market Committee; (3) twelve regional Federal Reserve Banks located in major cities throughout the nation acting as fiscal agents for the U.S. Treasury, each with its own nine-member board of directors; (4) numerous private U.S. member banks, which subscribe to required amounts of non-transferable stock in their regional Federal Reserve Banks; and (5) various advisory councils.
acu intrebarea mea este : TU POTI SA CITESTI PRINTRE ACESTE RINDURI !????
Mai mult nu iti mai zic !!!!