Evolutiile de pe pietele financiare internationale au o influenta puternica si la Bucuresti. Astfel, si Bursa Romana de Valori are sanse de redresare, dupa ce marti a inchis sedinta de tranzactionare cu o scadere de 7,41% - cea mai mare pierdere din martie 2005. Si moneda nationala a avut de suferit in raport cu euro, inregistrandu-se cea mai mica valoare din ultimele trei luni.

Analistul economic Radu Craciun spune ca instabilitatea bancara ii va afecta in primul rand pe cei care au credite. In opinia sa, in urmatoarele luni, dobanzile se vor mentine la un nivel ridicat.

"Dobanzile vor creste cu 0,20-0,30 de puncte procentuale. Probabil, impactul asupra ratelor lunare nu va fi dramatic, dar depinde in ce masura cei care s-au imprumutat au facut-o intinzandu-se la maxim, din punct de vedere al veniturilor pe care le au sau si-au pastrat o anumita marja care sa le permita sa suporte si eventuale costuri suplimentare" - a adaugat Radu Craciun, intr-o declaratie la Radio Romania Actualitati.