"Aceasta este o piata care nu tine cont de elementele fundamentale. Variaza in sus si in jos pe baza unor zvonuri si a antetelor de stiri, separandu-se in mod temporar de analiza fundamentala” ( Quincy Krosby, CIO al Hartford). Indicii americani au avut o evolutie foarte volatila, cu variatii foarte mari pentru valoarea actiunilor financiare, variatii generate de aparitia, confirmarea sau infirmarea unor zvonuri cu privire la finantarea AIG.

De asemenea, pe 16 septembrie, Fed-ul a hotarat mentinerea ratei dobanzii la 2%, contribuind astfel la o scadere a Dow Jones de 1,5% timp de circa 20 minute. Inainte de publicarea deciziei, estimarile majoritare puneau in pret o reducere a dobanzii cu 0,25%, menita sa ajute sectorul financiar sa evite o criza generalizata.

In schimb, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, banca centrala americana a ales o alta solutie pentru stabilizarea sistemului: oferirea unui imprumut de maxim 85 miliarde dolari pentru AIG, cu o dobanda consistenta, rata LIBOR la trei luni + 8,5%. Decizia a fost luata dupa consultari cu reprezentanti ai congresului si ai Trezoreriei.

In acest climat de neincredere pretul petrolului si al materiilor prime isi continua scaderea.