Dupa ajutorul primit de AIG din partea Federal Reserve, dar si dupa rezultatele financiare destul de bune publicate de catre bancile de investitii Goldman Sachs si Morgan Stanley, piata dadea semne ca se va opri din picaj si va urma un rebound pe termen scurt. Acest lucru nu numai ca nu s-a intamplat, dar mai mult, am asistat la o inrautatire a conditiilor din piata si la o sporire a incertitudinilor ce planeaza asupra companiilor financiare.

Morgan Stanley si Goldman Sachs, bancile de investitii care pareau cele mai solide din sistem, s-au depreciat spectaculos in sesiunea de miercuri, ca urmare a zvonurilor conform carora Morgan Stanley ar dori sa fuzioneze cu o alta banca, in stilul celei dintre Bank of America si Merrill Lynch.

Acest fapt ar putea insemna ca banca are probleme destul de mari si ar vrea sa fie cumparata inainte ca acestea sa iasa la suprafata. Piata a taxat acest zvon, actiunile Morgan Stanley picand intraday peste 40%.

Indicii Dow Jones si S&P 500 au scazut cu peste 4%, in timp ce indicele Nasdaq100 a inregistrat o pierdere de peste 5%. In aceste conditii, metalele pretioase au redevenit un "safe haven”, aurul crescand peste 10% in sesiunea de miercuri.