Andrei Siminel, directorul general al NCH Advisors, a preluat pachetul majoritar de actiuni al societăţii de servicii de investiţii financiare Vanguard, prin intermediul societăţii Annaliesse Investments Limited, potrivit unei decizii a Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM). Astfel, omul de afaceri va prelua indirect 94,98% din capitalul social al uneia dintre cele mai mari firme de brokeraj din Romania.

Totodata, Andrei Siminel a preluat si 91,37% din actiunile societatii de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management.

Societatea de servicii de investitii financiare a fost infiintata in anul 1994, iar in 1999 a lansat primul serviciu de tranzactionare online pe piata romaneasca de capital. In primele noua luni ale acestui an, Vanguard a intermediat tranzactii in valoare de 464,86 milioane de lei pe BVB, ocupand astfel locul 10 in topul brokerilor. Pe piata de la Sibiu, casa de brokeraj a fost al doilea intermediar in primele noua luni ale acestui an, cu 677.412 de contracte.

Societatea de administrare a investitiilor Vanguard Asset Management administreaza doua fonduri deshise de investitii: Oportunitati Nationale si Vanguard Protector. Fondul Oportunitati Nationale ofera investitorilor expunere pe piata bursiera, iar Fondul Vanguard Protector investeste in depozite, obligatiuni si titluri de stat.

  • Andrei Siminel este directorul general al NCH Advisors, administratorul mai multor fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises.

    Din aceasta pozitie, Siminel Andrei este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de capital, fondul pe care il conduce investind peste 400 sute de milioane de euro pe piata romaneasca.

  • Portofoliul de participatii majoritare administrat de NCH Advisors in Romania acopera domenii precum: industria alimentara (grupul Vel Pitar), real estate (retelele United Capital, Winmarkt si IMS Proprietati), banci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft), productie si servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB).

  • New Century Holdings se afla pe piata romaneasca din anul 1994, iar in prezent administreaza participatii majoritare si minoritare la peste 300 de companii romanesti din diverse sectoare de activitate.