Bursele europene au avut o evolutie nehotarata marti, dupa pierderile importante suferite in ziua anterioara, actiunile institutiilor bancare inregistrand cele mai mari scaderi datorita escaladarii crizei financiare. Bursa de pe Wall Street a deschis in crestere, marti, dupa ce, in sedinta precedenta, scazuse temporar cu 800 de puncte.

Bursa din Londra a incheiat sedinta in crestere, indicele FTSE 100 castigand 0,35%, in vreme ce indicele Dax al Bursei din Frankfurt a scazut cu 1,12%. La Paris, indicele CAC 40 a urcat cu 0,55%, dupa o scadere istorica, de peste 9%.

Piata asiatica a inchis in scadere, tensiunile de luni facandu-se inca simtite pe piata. Indicele Nikkei al bursei din Tokyo a pierdut marti peste 3%, in vreme ce Hang Seng, indicele pietei din Hong Kong, a incheiat la acelasi nivel ca in sedinta anterioara.

In Statele Unite, Bursa de pe Wall Street a deschis in crestere, marti, dupa ce, in sedinta precedenta, scazuse temporar cu 800 de puncte. Indicele Dow Jones a castigat 120 de puncte, pana la 10.075 puncte, iar Nasdaq s-a apreciat cu 0,61%, pana la valoarea de 1.874 puncte. La randul sau, indicele S&P s-a apreciat cu 1,04%, pana la 1.067 puncte.