Presedintele director general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, a apreciat, miercuri, intr-o conferinta de presa televizata, ca "suspendarea sedintei de tranzactionare a BVB nu trebuie sa induca un sentiment de panica. Decizia e menita sa evite momentele de panica si sa dea un ragaz investitorilor. Cred ca investitorii aveau nevoie de acest ragaz ca sa digere aceste schimbari. Vor avea timp sa gandeasca acum de doua ori decizia de investitie".

  • "Consideram ca masura este fundamentata. Ne bazam pe prevederile regulamentare. Erau semne ale unei piete care nu se mai putea desfasura in mod ordonat. Am intrunit de urgenta Consiliul Bursei, am avut consultari cu participantii, cu societatile de investitii financiare. Marea majoritate a decis ca sedinta sa nu mai fie reluata astazi", a afirmat Stere Farmache.
  • Stere Farmache a adaugat ca "Am asistat miercuri la unele decizii care au facut sa se schimbe trendul pe pietele financiare internationale. In plus, in Romania, cursul valutar se afla intr-o pozitie favorabila. Cursul leu-euro a inceput sa coboare, acesta este un element care indica si evolutia pietei financiare".
  • "Semnalele de pe piata valutara nu sugereaza o stare de panica. La nivel intern credem ca economia Romaniei pastreaza in continuare un potential ridicat de dezvoltare, de care pot beneficia cei care investesc la bursa. Sistemul financiar autohton este unul solid. In momentul de fata, cursul valutar se afla intr-o pozitie favorabila. Cursul leu-euro a inceput sa coboare, este un element care indica evolutia pietei financiare", a apreciat Stere Farmache.
  • "In conditiile in care pietele financiare au cunoscut volatilitati ridicate, investitorii ar trebui sa manifeste prudenta, dar nu mai mult decat e necesar. Credem ca un ragaz de cateva ore este binevenit pentru investitori. Trebuie sa urmareasca in continuare evolutiile de pe piata. Cred ca investitorii aveau nevoie de acest ragaz ca sa digere aceste schimbari. Vor avea timp sa gandeasca acum de doua ori decizia de investitie".
  • "Nu cred ca o suspendare pe o perioada mai mare va fi o decizie potrivita pentru BVB", a adaugat Stere Farmache. "BVB este o piata emergenta, care resimte socurile de pe pietele internationale", a mai spus presedintele Bursei de Valori Bucuresti.